EN YTTERGANG MED GODT SYSTEM!

Updated: Oct 7, 2018


Jeg blir fort sliten av rot. Å møte rot når jeg kommer inn døra syns jeg er lite hyggelig. Jeg blir påmint alt som skulle ha vært gjort, hva jeg må gjøre og hva jeg ikke har prioritert…

Jeg syns det er viktig å fokusere på yttergangen i boligen. Jeg ønsker å ha orden og gode systemer i dette rommet. Grunnen til jeg syns yttergangen er viktig er at det er det første rommet jeg kommer hjem til. Det er i yttergangen jeg kan kjenne på «nå er jeg hjemme-følelsen». Det er her jeg skal henge av meg jakka, ta av skoene og legge fra meg veska. Derfor trenger jeg også gode system som står klare til å legge fra seg på en god måte så jeg finner de igjen når jeg skal ut.

Når yttergangen fungerer er det enklere å gå inn på stua og bare være seg selv. Ikke tenke på alt som ligger å flyter i yttergangen. Hvis det ringer på er det god plass til at naboen kan komme innom døra, eller at naboungen kan komme inn uten å måtte tråkke over 50 par sko og prøve å henge opp jakka si på den overfylte kroken. Nei, det trenger jeg ikke å tenke på for yttergangen min har egne knagger til gjestene, og god plass på gulvet til besøkets sko.  Det hjelper meg å ha en yttergang med gode system. Jeg opplever mer energi og ro. Å ha et sted der jeg vet det holder seg ryddig gjør at jeg bruker mindre tid på å lete etter det jeg skulle ha hatt når jeg skal til å gå ut av døra.

Alle har forskjellige behov, og hva de trenger i en yttergang.

Tenk over hva du plasserer i yttergangen. Ha bare det du virkelig trenger i en yttergang og ikke oppbevar alt mulig annet her.


Her er noen generelle tips fra oss:


1. Alle i boligen har sin egen faste plass til jakker, sko, luer, hansker osv.
2. Gi et egen plass til luer, hansker, skjerf .
3. Ha minst en fast plass som er ledig til gjester.
4. Skjult sko-oppbevaring, og plass til gjesters sko på golvet. Når du har sko inn i et skoskap og jakker i et garderobeskap gir det yttergangen et ryddigere uttrykk, men gjestene kan gjerne få plass som vises godt og ikke er skjult.
5.egen plass til nøkler. Enten knagger eller små skåler/bokser med navn på nøkkelen, slik at du finner dem fort.

Copyright foto: Fotograf Eskil Roll/rollphoto.no og Fotograf Marianne Otterdahl Jensen 

Ingen foto kan lastes ned fra dette nettstedet uten avtale med fotografen.