Copyright foto: Fotograf Eskil Roll/rollphoto.no og Fotograf Marianne Otterdahl Jensen 

Ingen foto kan lastes ned fra dette nettstedet uten avtale med fotografen.

START MED Å RYDDE I KJØLESKAPET

Updated: Oct 8, 2018


Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal begynne. En god start er matvarer og kjøleskapet. Det er en fin metafor for at alt som er utgått på dato må du kvitte deg med. Ikke bare blir kjøleskapet og kjøkkenskapene mer innbydende, men det forbygger også matsvinn. For hvor mange ganger har du ikke hatt to oster åpne og endt opp med å måtte kaste den ene? Eller handlet inn ting du overhode ikke trenger?




Så: Tøm kjøleskapet, få en oversikt over hva du har. Mens varene er ute kan du ordne plasseringen av hyllene, så du for eksempel får plass til høye glass, og slipper å slenge ting hulter til bulter.

Kast alt som bør kastes, og finn faste plasser til alt du har igjen. Pålegg bør i én beholder. Alle åpne glass kan stå på samme hylle. Andre tips er å ha egne beholdere til det som kommer i overdreven emballasje fra butikken. Ta det ut og i en egen boks, så det ikke tar så stor plass.