5 RYDDETIPS TIL DIN GARDEROBE

Updated: Oct 7, 2018Klær er en stor kilde til rot og kaos i de tusen hjem. Det tar tid å holde styr på, og kan føles ut som en evig rundgang med å sortere, vaske, tørke, brette og legge på plass.

Et menneske kan ha 10.000 klesplagg i sitt hjem, men fremdeles ikke finne noe å ha på seg, har jeg rett? Det er ingen tvil om at mange er glade i shopping, og fornye seg med klær, sko og m.m.

Og du kjenner sikkert til en venn eller en venninne som fremdeles har prislappen hengende på flere plagg i garderoben sin?

Vi ønsker å gi deg noen ryddetips til din garderobe. Gjennom disse 5 stegene er du på god vei til å få en ryddig og organisert garderobe:


1. Rydd ut alt

Ta ut alt fra garderoben din. Det vil gi deg et overblikk over hvilke klær du faktisk har.


2. Vær nådeløs

Men unngå å kaste klær helt ukritisk. Kanskje har du noen designerklær du kan legge ut for salg på finn.no, facebook grupper eller på lokale vintage butikker? Vintagebutikker betyr ofte ikke gamle klær – men klær med god kvalitet. Her kan du lett tjene penger på klær du selv ikke bruker lenger eller som ikke passer, men som andre kanskje drømmer om å ha i klesskapet sitt! Vinn-vinn!


3. Gi bort

Del klærne i tre hauger. En haug med «behold«, en med «selge» og den siste med «gi bort«. Kanskje kan noen av dine klær brukes til gjenbruk? Jeg så nylig et klipp av en dame som laget kurver av gamle t-skjorter.


4. Få oversikt

Når du har ryddet vekk klærne du ikke lenger skal ha i skapet, er det på tide med organisering. Lag egne hyller til gensere, t-skjorter og jeans. Sorter etter farge om det hjelper deg å bli bedre organisert. Ha sokker og undertøy i separate skuffer for best mulig oversikt. Heng kjoler, drakter og blazere etter hverandre.


5. Vis det frem

Har du mange flotte sko, er det ikke nødvendig å gjemme dem vekk. Sett skoene på hyller som kunst, og la smykkene ligge i nydelige glassboller på sminkebordet. Ligger det fremme, er det større sjanse for at du ser det hver dag og faktisk kommer til å bruke det.Copyright foto: Fotograf Eskil Roll/rollphoto.no og Fotograf Marianne Otterdahl Jensen 

Ingen foto kan lastes ned fra dette nettstedet uten avtale med fotografen.